Framåt marsch i Roslagen!

  • Datum: 2020-09-12
  • Plats: Sjötullstorget i Norrtälje
  • Tid: 08:00 för 3 mil. Mer information på anmälningssidan.
  • Anmälan:www.roslagen.se/roslagsmarschen

 Är du i form, tränad och redo att gå Roslagsmarschen i höst den 12 september? Du kan själv välja sträckan tre, två eller en mil. I år följer Roslagsmarschen en del av Roslagsleden norr om Norrtälje. 

De som går tre mil startar i Norra Råda, de som går två startar i Brölunda och de som går en mil startar i Grävsta. Alla går i mål i Norrtälje. Det kan verka som om det är lång tid till mitten på september. Men du som vill vandra Roslagsmarschen bör ändå anmäla dig snart. Förra året sattes en gräns för antalet deltagare vid 500 och anmälningstiden har redan börjat. Snopet om du inte skulle få plats. Det finns ytterligare fördelar med att vara tidigt ute; du hinner vidtala kompisar och familjemedlemmar att hänga med. Du får gärna gå i fältuniform och du kan också ta med några från ditt förband eller din förening. Vandring med goda vänner i vackert roslagslandskap är en njutning.

De flesta av oss klarar nog att gå en mil utan särskilda förberedelser. Men att gå två – för att inte tala om tre – mil bör man ha tränat. Dels ska du ju orka med sträckan, dels ska du ha gått in kängor och annat så att du slipper skavsår. Att årligen vandra Roslagsmarschen är din mätare på din kondition.

Diskussionen om det sårbara samhället har blivit aktuell. Insikten om att var och en måste klara sig själv börjar spridas. Det är viktigt att ha vatten, mat, belysning med mera. Men bland alla praktiska prylar är det lätt att glömma den personliga fysiska förmågan. I ett nedsläckt land måste du kunna gå långa sträckor med tung packning. Det klarar man inte helt otränad.

Välkommen till årets Roslagsmarsch!

 

(Roslagsmarchen arrangeras inte av Rosis utan av Föreningen Nya Roslagsmarschen)

Kalender