Mästerskap i nattorientering

ROSIS Förbundsmästare 2019 i mörkerorientering blev Daniel Eckerhall med en tid efter handikappavdrag på 32:00 minuter och tvåa blev Tomas Holmberg med 39:03 minuter.

Onsdagen den 30 oktober, när mörkret hade lagts sig ordentligt runt Skavlötens Motionsgård i Täby genomfördes mästerskapet. Krister Friman hade dessförinnan lagt de två banorna och markerat kontrollerna med ljusreflekterande stavar. Vissa var någorlunda lätta att hitta medans andra var väldigt klurigt placerade. Mellanbanan var ca 3 500 m med tio kontroller och kortbanan var ca 2 100 m med fem kontroller.

Det var 16 personer som hade trotsat mörkret och plockat fram pannlampor, av olika slag och styrka, för att deltaga. Det var bara en person under 50 år för övriga var medelåldern närmare 70 år varav den äldsta var 86 år!

Med några minuters mellanrum släppte Krister iväg deltagarna. På mellanbanan deltog 10 tävlande och på den korta banan deltog två. När alla hade kommit i mål, duschat, bastat och klarat av eftersnacket med vägval m.m. samt bytt om fanns det kaffe, choklad och Kristers färdigberedda smörgåsar att inmundiga och smakade mycket gott.

Därefter ledde Krister den efterlängtade prisutdelningen, med priser genom Kristers försorg, samt en bok till alla, som skänkts av deltagare.

Daniel var totalt 3:a i tävlingen som arrangeras tillsammans med bl.a. Polisen. På korta banan var Roger Lindekrantz bäst med tiden 41:20 följt av Jan Burell på 50:36.

Ett stort tack till Krister från deltagare och ROSIS styrelse för mästerskapsarrangemanget samt alla tränings-orienteringar som han har ordnat under året.