INSTÄLLT!!! Livgardets dag

  • Datum: 2020-04-25
  • Plats: Livgardet, Kungsängen
  • Tid: 10.00
  • Sluttid: 15.00
  • Anmälan:ingen
  • Kostnad: ingen

Livgardets dag

Lördagen den 25 april hälsar vi dig hjärtligt välkommen in på regementet i Kungsängen.

Vi vill ge dig en möjlighet att lära dig mer om vår verksamhet, träffa anställda och prova på olika aktiviteter.

Vi har öppet 10.00-15.00.

Program

10:00 Livgardets dag öppnar
10:00-15:00 Öppet hus, egen rundvandring bland våra stationer
11:00 Uppvisning
13:30 Uppvisning
15:00 Livgardets dag stänger
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten

Bekanta dig med militär utrustning och fordon. Prova på exercis, skjut med vapensimulatorer, ta en tur med pansarterrängbil 360 och se våra hundar jobba. Regementsmuseet är öppet och barnen erbjuds fiskdamm. Militärpoliser testar om du har det som krävs för att bli soldat.

Vi svarar på dina frågor om Livgardet, Försvarsmakten och våra utbildningar. Våra samarbetspartners informerar om sina verksamheter.

Invigning och uppvisning

Regementschefen inviger dagen klockan 11.00 och därefter får du se en uppvisning. Uppvisningen genomförs också klockan 13.00.

Enklare förtäring finns på området och utanför grindarna finns även Soldathemmet, som har servering.

Ta dig hit

Abonnerade bussar trafikerar sträckan Kungsängens station-Livgardet i skytteltrafik under dagen. Första bussen avgår från Kungsängens station 09.30. Sista turen från Livgardet avgår 16.00.
Du kan även välja SL:s ordinarie bussar mot Livgardet/Granhammar, som dock har flera stopp längs vägen. Det går bra att åka bil, men tänk på att det kan bli trångt på parkeringen utanför regementet (Granhammarsvägen 1). Ett alternativ är att ta bilen till ”gamla Coop” och ta SL-buss sista sträckan (cirka 2 km).

Säkerhet

Området är ett skyddsobjekt, men det är tillåtet att fotografera under dagen. Drönare är ej tillåtet. Kontroll av ID-kort och väskor kan förekomma. Lämna gärna din hund hemma då det förekommer skottlossning (med lös ammunition) under dagen. Vi kommer också att ha Livgardets hundar och hästar på plats.

Nästa styrka som ska till Mali för insats genomför sin slutövning under perioden, vilket medför militär trafik på området. Eventuellt kommer också en helikopter att cirkulera i området med anledning av pågående övning.

Ta gärna med hörselskydd till de små barnen om ni vill vara nära uppvisningen. Vi kommer bjuda på hörselproppar för de lite större.

Hjärtligt välkommen!

 

https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/livgardets-dag/

Kalender